Rezervirajte sada

AKTIVNOSTI I IZLETI

Povijest ovog područja seže 10.000 godina unatrag. Drevna megalitska nalazišta s humcima i bunarima svjedoče o ovoj višegodišnjoj priči ljudskog naseljavanja. Naši kasniji posjetitelji bili su iz rimskog, otomanskog, venecijanskog, francuskog i austrijskog carstva, od kojih je svatko ostavio svoje kulturne otiske i znamenitosti. Područje danas ima pet UNESCO zaštita. Ako želite istražite  izvan Imotskog, gradovi Split i Mostar, neki od najljepših lokacija u regiji, udaljeni su manje od 90 minuta vožnje automobilom. Bez obzira na avanturu, naš tim stvara iskustva prilagođena  vašim željama. Ovo neotkriveno područje čeka vaše istraživanje.

VODENE AKTIVNOSTI I SPORTOVI

Ako želite kajak, roniti, rafting, jedriti ili plivati, Imotski ima sve to. Dok se prirodni park Modro jezero nalazi samo 50 metara dalje, vodene aktivnosti se mogu organizirati na obližnjim rijekama ili moru, uključujući i brze izlete brodom do obližnjih otoka.

PLANINARENJE

Imotski je idealan za planinarenje, s mnogim stazama koje povezuju jezera, sela, vinograde, sveta mjesta i utvrde. Popularna staza je Camino Imota, hodočasnička ruta duga oko 75 km, koja traje tri dana i nudi spektakularnu prirodu, bogatu povijesnu baštinu, otvorenu katedralu i zadivljujuća jezera. Čak i ako niste duhovno usmjereni, možete se popeti do tvrđave Topana i promatrati rajsku dolinu s vidikovca.

KULTURNI POVIJESNI OBJEKTI

Uklesan u kamen na dalmatinskom kopnu, Imotski je sličan primorskim gradovima iako su njegove ulice šire jer grad nikada nije bio ograđen zidinama. Njegovo područje skriva UNESCO-ovo prapovijesno megalitsko nalazište Crljivica i mnoge ritualne humke, drevne utvrde, svete bunare i sveta stabla koja su praktički netaknuta tisućljećima. Osim toga, postoje srednjovjekovne i osmanske utvrde te mala sela koja su sami po sebi kulturni spomenici. Imotski muzej čuva mnogo drevnih blaga kao i franjevački samostan.

SLAVLJA

Imotski je grad bogate kulturne tradicije koja je prožeta društvenom povezanošću naroda samih stanovnika, koji tijekom cijele godine odiše događajima koji stvaraju prijateljstva i sjećanja.

Bakove svečanosti su karnevalske svečanosti u veljači s tradicijom od preko 150 godina, a većina građana priprema se mjesecima i stvara prekrasne originalne nošnje na kojima im mogu pozavidjeti  svi ljubitelji karnevalskih svečanosti.

Kristova muka je rekonstrukcija postaja križnog puta uživo, u travnju u autentičnom gradskom ambijentu koji svojom konfiguracijom podsjeća na Jeruzalem.

Blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza je blagdan Imotskog kada grad eksplodira sa radošću.

U kolovozu se u staroj gradskoj jezgri održava festival domaćih vina “Cvit Razgovora”, gdje sam ambijent uz vrhunsku kapljicu osigurava kvalitetan provod.

Magic Time Vinyl festival je jedan od najvećih događaja ljeta, gdje se pušta glazba s analognih ploča. Traje tri dana u srpnju i kolovozu i održava se na prostranoj livadi uz rijeku Vrljiku koja je obasjana zvjezdanim nebom.

Imotska sila je tradicionalna ljetna kulturna manifestacija u srpnju i kolovozu koja svake godine počinje 4. srpnja na rođendan velikog imotskog pjesnika Tina Ujevića, koja uključuje glazbene izvedbe, dramske predstave i izložbe na prekrasnim lokacijama.

U centru grada nalaze se brojni barovi i klubovi u kojima se lokalno stanovništvo druži i opušta.

Kazališni susreti u Zagvozdu je manifestacija koja se održava od 1998. godine. Ovaj ljetni kazališni festival okuplja glumce i publiku svake godine u srpnju i kolovozu u mjestu Zagvozd. Otkad se počeo održavati, ovaj festival ugostio je brojna poznata glumačka društva i dramske glumce.