Rezervirajte sada

Politika privatnosti

Trgovačko društvo EMOTHEO HOTEL d.o.o. (u daljnjem tekstu: “Emotheo Heritage Hotel”) poštuje Vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon Vašeg posjeta ovoj web stranici (dalje u tekstu „Stranica“), tijekom posjeta našim objektima, poslovnim prostorima, te kada koristite bilo koji od naših proizvoda ili usluga.

Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani:
ime i prezime, adresa, poštanski broj i grad, država, e-mail, telefonski broj ili broj mobitela; mjesto, država i datum rođenja; državljanstvo; broj vize ukoliko podliježete viznom režimu; mjesto ulaska u Republiku Hrvatsku; podaci o kreditnoj kartici (vrsta kartice, broj kartice, ime na kartici, datum isteka i zaštitni kod), podaci o vremenu dolaska i odlaska (uključujući preferencije o jedinici, sadržajima ili bilo kojim drugim korištenim uslugama), osobama s kojima putujete, posebne zahtjeve vezane uz pružanje naših usluga, podatke o uslugama koje ste koristili, podatke o identifikacijskoj ispravi, informacije o zračnoj liniji i vozilu kojim dolazite do našeg hotela, dojmove o našim uslugama, podatke o događanjima koje organizirate u našem prostoru i imenima sudionika takvih događanja.

Osim navedenih podataka o Vama, ove podatke možemo tražiti i o osobama koje putuju s Vama, uključujući podatke o maloljetnoj djeci uz prethodnu privolu roditelja/skrbnika.

Podatke o zdravlju, religijskim ili filozofskim uvjerenjima te druge posebne kategorije osobnih podataka prikupljat ćemo isključivo ako nam ih Vi osobno dobrovoljno date kako bismo Vas bolje uslužili ili zadovoljili Vaše posebne zahtjeva i potrebe (npr. izbjegavanje posluživanja hrane na koju ste alergični, pružanje pristupa za osobe s posebnim potrebama i slično). Samoinicijativno od Vas aktivno nećemo tražiti ovakvu vrstu podataka.

Vaše osobne podatke (samo one osobne podatke koji su potrebni za realizaciju usluge koju ste zatražili) prikupljamo u slučajevima kada:

 • koristite kontakt obrazac na Stranici
 • kontaktirate nas putem info e-maila naznačenog na Stranici
 • popunjavate obrazac za rezervaciju smještaja u našem objektu
 • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža
 • fotografiramo događanja i aktivnosti koje organiziramo
 • izvršite prijavu na naš newsletter/novosti
 • posjetitelj ste našeg poslovnog prostora/hotela
 • surađujemo s Vama kao našim dobavljačima/poslovnim partnerima
 • kad izdajemo račun za proizvode/usluge

Emotheo Heritage Hotel neće prikupljati osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u kontakt obrazac) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima.

IP adrese su brojevi koji su jedinstveni za svako računalo trenutno priključeno na Internet. Koriste se za identifikaciju primatelja i pošiljatelja podataka preko interneta. Naš poslužitelj evidentira IP adresu Vašeg PC-a prilikom svake transakcije unutar rezervacijskog sustava zbog sigurnog prijenosa i zaštite od zlouporabe Vaših podataka. Osobni podaci korisnika nisu dostupni izvan rezervacijskog sustava.

Korištenje web stranice od strane maloljetnika
Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 18-tu godinu života. Zabranjuje se korištenje podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do takve obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te ćemo podatke takvih osoba izbrisati.

Nedavanje privole
Ako nam ne želite dati osobne podatke (osim osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu u kontakt obrazac odnosno kontaktirati nas, rezervirati smještaj, izvršiti kupovinu te primati naše novosti.

Na ulazima u područje događanja koje mi organiziramo a koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući organiziramo događanje. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja. Snimke i slike djece (ispod 16 godina) na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

Kolačići
Naša web Stranica koristi kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u računalni sustav putem internetskog preglednika. Zakon o elektroničkim komunikacijama propisuje da možemo pohraniti kolačiće na Vašem uređaju ako su oni nužno potrebni za rad ove Stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je Vaša privola. Ova Stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

Nužni kolačići
Nužni kolačići pomažu da web-lokacija bude korisna, omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po Stranici i pristup sigurnim područjima web-lokacije. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića. Nužni se kolačići mogu pohraniti neovisno o privoli korisnika Stranice u skladu sa zakonskim propisom.

Analitički kolačići
Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web-lokaciju, na primjer koje stranice posjetitelji najčešće posjećuju. Koristimo ih kako bismo poboljšali funkcioniranje naše web-lokacije. Međutim, neki od njih mogu biti kolačići trećih strana, a podaci koje prikupljamo mogu se svrstati u namjene koje su nama kao vlasniku Stranice nepoznate. Za više informacija vidite pravila o privatnosti tih procesora treće strane. Ime kolačića: _ga

Marketinški kolačići
Marketinški kolaćići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za oglašivače trećih strana.

Društvene mreže
Prikuplja osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama ( Facebook, Instagram i dr.) ali ih ne kontaktira osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar.

Izravni marketing – newsletter
Emotheo Heritage Hotel putem Newslettera šalju informacije vezane za događanja koja organizira samostalno ili u suradnji s poslovnim partnerima. Newsletter se šalje ovisno kako se približava određeno događanje ili druga aktivnost koju Emotheo Heritage Hotel organizira. Svakom primatelju Newslettera je omogućeno jednostavno i brzo odjavljivanje jednim klikom za odjavu koji sadrži svaki Newsletter. Kao izvršitelj obrade za slanje Newslettera djeluje EMOTHEO HOTEL d.o.o.. koji prikuplja statističke podatke vezane za otvaranje e-mailova i klikove na URL kako bi se nadziralo i poboljšalo slanje e-mailova, te analizirala zainteresiranost za određeni sadržaj, te šalje Newsletter temeljem legitimnog interesa kada već surađujemo i komuniciramo s vama ili na temelju privole koju ste dali prijavljujući se na naše Newslettere. Podaci se čuvaju dok osoba ne povuče suglasnost ili dok ne prigovori našem kontaktiranju temeljem legitimnog interesa.
U slučaju da ste dali privolu za marketinške svrhe, uvijek možete povući svoju privolu i prestati primati naš Newsletter (npr. u slučaju da ne želite više primati naš Newsletter kliknete na  link s poveznicom za odjavu).

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja osobnih podataka
Kada dajete Vaše osobne podatke ograničit ćemo korištenje osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Osobne podatke obrađujemo na osnovu Vaše privole, legitimnog interesa, radi izvršenja ugovorne obveze, te na osnovu zakonske obveze. Obrada osobnih podataka ograničena je samo za svrhu za koju su isti prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Kada obrađujemo podatke na osnovu Vaše privole, obrađujemo samo one osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali prilikom komunikacije s nama, radi odgovora na Vaša, kada ispunjavate obrazac prijave za rezervaciju smještaja, kada se prijavljujete na naše Newslettere. Svrha obrade je u poduzimanju koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na pitanja i komentare, komunikacija o Vašim aktivnostima na stranici, zaprimanje Vaših zahtjeva za rezervaciju smještaja i slično. Na osnovu legitimnog interesa obrađujemo osobne podatke kada pristupate našoj Stranici (IP-adresa), kada Vam šaljemo Newsletter kao našem kupcu s kojim već surađujemo, kada fotografiramo  događanja i aktivnosti koje organiziramo, kao i kada Vas snimamo nadzornim kamerama prilikom posjeta našim poslovnim lokacijama. Ukoliko organiziramo event i druge aktivnosti za vrijeme kojih ćemo fotografirati i snimati goste, to ćemo činiti ili na osnovu legitimnog interesa o čemu ćete unaprijed i prije ulaska u prostor snimanja/fotografiranja biti obaviješteni ili će se od Vas prethodno  zatražiti privola. Svrha ove obrade uključuje i postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim. Snimke/slike sudionika na našim događanjima obrađujemo u svrhu promocije događanja. Radi izvršenja ugovorne obveze te na osnovu zakonskih i podzakonskih propisa dužni smo obrađivati Vaše osobne podatke kad kupujete naše proizvode, koristite naše usluge. Na temelju pravne obveze dužni smo u slučaju kada nam zakon nalaže obrađivati određene podatake, kao npr. posebni zakon koji propisuje koje smo podatke dužni prikupiti o gostima kojima pružamo usluge smještaja, zakon koji nam nalaže čuvanje primljenih i izdanih računa. Posebno se vrši obrada podataka poslovnih partnera i dobavljača (npr. dogovori oko izvršavanja usluga), uz to obrađujemo i kontakt podatke poslovnih partnera koji su fizičke osobe te njihovih zaposlenika (npr. ime i prezime, broj službenog telefona / mobitela, e-mail adresa), kao i kupaca zbog izdavanja računa.


Vaše osobne podatke možemo prikupljati iz sljedećih izvora:

 • izravno od Vas (putem kontakt obrazaca na webu, obrazaca na papiru, e-mail korespondencije, telefonskih razgovora, osobno kroz razgovor s Vama)
 • od drugih osoba (npr. turističkih agencija i organizatora događanja koji nam dostavljaju Vaše podatke vezano uz Vaš boravak kod nas, online platformi na kojima ste izvršili rezervaciju usluga, od osoba koje putuju s Vama, od osoba zaposlenih ili na drugi način angažiranih od strane Vašeg poslodavca s kojim imamo ugovor za pružanje usluga). U takvim slučajevima pouzdajemo se u to da su osobe koje nam dostavljaju Vaše osobne podatke ili daju upute za njihovu obradu za to i ovlaštene te da su Vam dale sve potrebne obavijesti, odnosno ishodile Vaše odobrenje ako je isto potrebno za dostavljanje podataka nama
 • iz javno dostupnih izvora (npr. sudski registar, web stranice poslovnih subjekata i druge javno dostupne informacije)
 • putem sustava video nadzora instaliranog u našim prostorijama
 • u slučaju kada nam dajete osobne podatke drugih osoba, Vaša je odgovornost osigurati da je osoba čije ste nam podatke dali s time upoznata i obaviještena o načinu na koji koristimo njezine osobne podatke

Video nadzor
U našim prostorijama koristimo video nadzor u sljedeće svrhe:

 • zaštite sigurnosti zaposlenika i drugih osoba koje se iz bilo kojeg razloga nađu u našim poslovnim prostorima te zaštite njihove imovine
 • smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom te zaštite naše imovine
 • zaštite sigurnosti gostiju i drugi osoba koje se iz bilo kojeg razloga nađu na prostoru pod našom kontrolom te zaštita njihove imovine
 • zaštita imovine EMOTHEO HOTEL d.o.o.
 • sprječavanje neovlaštenih ulazaka u prostor

Obrada osobnih podataka dobivena video nadzorom vrši se na osnovu legitimnog interesa za zaštitom osoba i imovine. Snimke se automatski brišu protekom roka od maksimalno 6 mjeseci presnimavanjem novijeg sadržaja. Pristup sustavu video nadzora imaju samo osobe kojima je to nužno za izvršavanje njihovih zadataka, a snimke se pregledavaju samo u slučaju kad saznamo da postoji opravdan razlog kojim se postiže jedna od iznad navedenih svrha (i to uz odobrenje ovlaštene osobe), pri čemu se jedino snimke relevantne za takve razloge mogu izuzeti i čuvati duže, dok za to postoji potreba i pravni temelj. Snimke video nadzora ne dostavljamo trećim osobama, osim kada za to postoji zahtjev ili nalog nadležnog državnog tijela (npr. policija, državno odvjetništvo, sudovi, inspektorat rada). Snimke se mogu koristiti kao dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku, sukladno važećim procesnim pravilima primjenjivim u takvom postupku. Sustav video nadzora nije povezan s drugim sustavima niti koristimo video nadzor za profiliranje ili automatsko donošenje odluka.

Primatelji osobnih podataka
Osobne podatke gostiju, dužni smo dostaviti u nacionalni sustav evidencije gostiju –eVisitor. Iznimno, na temelju pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, obvezni smo nadležnim državnim tijelima (npr. sudovima, policiji, regulatornim organima itd.) dostaviti ili omogućiti pristup određenim osobnim podacima. Samo kada je to neophodno za pružanje naše usluge, osobni podaci se prosljeđuju i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke podrške, održavanja informacijskog sustava ili sličnih potreba uz obvezne mjere zaštite podataka.

Dijeljenje podataka s RENTLIO d.o.o.
U ovom odjeljku želimo Vas informirati o načinu na koji dijelimo podatke s tvrtkom RENTLIO d.o.o.. U partnerstvu smo s tvrtkom RENTLIO d.o.o. kako bismo Vam pružili uslugu online rezervacije smještaja. Iako smo mi odgovorni za sadržaj na ovoj stranici, sam postupak rezervacije odvija se putem RENTLI-a. Podaci koje unesete na toj stranici također će biti dostupni RENTLI-u i njegovim partnerima. To može uključivati osobne podatke kao što su Vaše ime, kontaktni podaci, podaci o plaćanju, imena gostiju koji putuju s Vama i bilo koje druge podatke koje ste naveli prilikom rezervacije.
Za više informacija o grupaciji kojoj pripada, molimo, posjetite stranicu https://rentl.io/. RENTLIO će Vam poslati potvrdu rezervacije, poruku e-pošte prije dolaska i pružiti Vam informacije o objektu i njegovoj okolici.

Prijenos osobnih podataka u treće zemlje
Podaci koje prikupimo pohranjujemo unutar Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog područja (EGP) osim Švicarske, ali se također mogu prenijeti i obrađivati u zemlji izvan EU i EGP-a, posebno SAD-a
Svaki takav prijenos osobnih podataka provest će se u skladu s primjenjivim pravnim propisima. Za takve prijenose koristimo Standardne ugovorne klauzule i odgovarajuće zaštitne mjere čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

Zadržavanje
Osobne podatke obrađujemo samo za vrijeme koje je potrebno za postizanje svrhe obrade istih. Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu privole obrađujemo samo dok ne povučete privolu, dok obradi osobnih podataka na osnovu legitimnog interesa možete prigovoriti. Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu Vaših upita s kontakt obrasca čuvamo 2 godine od zaprimanja istih, a podatke poslovnih partnera i dobavljača čuvamo do prestanka poslovne suradnje, te ih ne dostavljamo trećim osobama, niti iznosimo u treće zemlje. Pritom ne prikupljamo nikakve podatke privatne naravi, već one podatke vezane za ispunjavanje radnih zadataka.
Sve ostale osobne podatke koje obrađujemo na osnovu izvršavanja ugovornog odnosa i na osnovu zakonske obveze, pohranjujemo sukladno pozitivnim propisima u kojima je vrijeme pohrane istih utvrđeno (npr. Zakon o računovodstvu). Iznimno, Vaše osobne podatke čuvat ćemo duže od navedenih rokova kada je to potrebno radi ostvarivanja međusobnih pravnih zahtjeva.
Istekom rokova pohranjene osobne podatke ispisane na papiru uništit ćemo na siguran način, primjerice rezanjem ili paljenjem, dok ćemo podatke u elektroničkom obliku nepovratno brisati.

Vaša prava i ostvarivanje prava

 • Pravo na ispravak:
  Ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.
 • Pravo na pristup:
  Imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne i tamo gdje je to slučaj imate pod uvjetima iz čl. 15. Opće uredbe zatražiti pristup tim podacima.
 • Pravo na brisanje:
  Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka, ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi vođenja pravne obveze kojom se zahtjeva obrada.
 • Pravo na ograničenje obrade:
  Od nas možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:
  • ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka
  • ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima
  • ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva
  • ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka
 • Pravo na prenosivost podataka: Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:
  • ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi izvršenja ugovora
  • ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa
 • Pravo na prigovor:
  Ako Vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite naših podataka.
 • Pravo na prigovor:
  Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, a to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14 , Zagreb.

Ostvarivanje prava
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ovih pravila privatnosti.
Kad podnesete zahtjev radi ostvarivanja svojih prava dužni smo prvo utvrditi identitet i tu svrhu ćemo zatražiti dodatne informacije radi provjere istog. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.
Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

Sigurnosne prakse
Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti
Emotheo Heritage Hotel pridržavaju pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

Kontakt informacije
Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem našeg kontakta koji je dostupan na stranici https://emotheo.hr i putem e- maila contact@emotheo.hr.